Wat is een diëten tegen allergieen?

1 op de 7 mensen in Nederland zijn allergisch voor een bepaald product. Dit maakt het soms erg lastig om een dieet te volgen omdat je simpelweg niet aan alle diëten kunt deelnemen. Gelukkig ben je op deze pagina terecht gekomen en ga ik je laten zien dat er daadwerkelijk diëten zijn die wellicht het product waar jij allergisch voor bent vermijden!

Voorbeelden allergie diëten.

Het Fructose malabsorptie dieet

Dit dieet is bedoeld voor de mensen die niet tegen vruchtensuikers kunnen. Dit dieet richt zich dan ook volledig op het vermijden van deze suikers. Ook een must know is dat je zoetstoffen en andere suikers moet vermijden omdat deze weer worden omgezet in fructose.

Het glute vrij dieet.

Het glute vrij dieet is bedoeld voor de mensen die lijden aan Coeliakie en Dermatitis herpetiformis. De klachten kunnen verminderd worden als je dit dieet volgt maar, de klachten volledig wegnemen is helaas niet mogelijk. Onthoud wel goed dat iemand die allergisch is voor gluten dit dieet de reset van zijn of haar leven moet volgen.

Het DASH dieet

Het DASH dieet is bedoeld om een hoge bloeddruk te voorkomen. Door het eten van veel groente en fruit + het verminderen van het zout en vet inname zou de hoge bloeddruk voorkomen kunnen worden. Het DASH dieet helpt je hierbij!

Het Hypogyklemie dieet

Het Hypoglykemie dieet is bedoeld om zoveel mogelijk schommeling in de bloedsuiker te voorkomen. Dit dieet bestaat voornamelijk uit het consumeren van producten die die langzame koolhydraten bevatten. Langzame koolhydraten worden minder snel vrij gegeven door het lichaam wat lijd tot minder schommeling in de bloedsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *