Powerlift schoenen kopen voor beginners

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Waarom zijn een paar goede schoenen nu eigenlijk zo belangrijk tijdens het powerliften en welke powerlift schoenen zijn aan te raden voor iemand die net met deze sport in aanraking komt?

In dit artikel ga ik je laten zien welke voordelen je mogelijk kunt gaan ervaren bij het aanschaffen van een paar goede schoenen.


Inhoudsopgave


Wat is powerliften nu precies?

Als je een beetje actief bent in het fitness wereldje is het woordje powerliften vast en zeker wel eens voorbij gekomen. Wat nu het uiteindelijke doel van de sport is en waarom er zoveel mensen aan deze sport doen laat ik je zien in het onderstaande bericht.

Powerliften is een vorm van kracht training waarbij het de bedoeling is dat er zo veel mogelijk gewicht verplaatst wordt. Er wordt op 3 oefeningen gefocused en dat zijn de squat, benchpress en deadlift. Het doel is dus om een groot gewicht te verplaatsen maar dit moet wel gebeuren met de juiste techniek anders kunnen er dingen goed fout gaan. Het doel van powerliften is niet zo zeer om spiermassa op te bouwen maar meer om je spierkracht te vergroten.

Buiten het feit om dat sterk zijn erg leuk is kan powerliften je ook nog eens helpen in het dagelijkse leven.

powerlift schoenen

Wat zijn powerlift schoenen dan precies

Powerlift schoenen zijn speciaal gemaakt voor de mensen die aan krachttraining doen. Deze schoenen zijn zo in elkaar gezet dat ze erg stevig zijn en een goede harde zool hebben. Powerlift schoenen beschikken ook vaak over een verhoogde hak. Dit is erg fijn omdat je op deze manier bepaalde oefeningen beter kunt uitvoeren.

Een paar goede powerlift schoenen zorgt ervoor dat je een betere balans hebt, je techniek er op vooruit gaat en beschermt je voeten tegen eventuele blessures. Er zijn nogal wat powerlift schoenen op de markt en er zijn nogal wat factoren die invloed hebben op het kiezen van de juiste schoen. Denk hierbij aan:

– lichaamsbouw
– je persoonlijke voorkeur
– de lengte van je voeten
– de breedte van je voeten
– gebruikersdoeleinden


Welke voordelen brengen powerlift schoenen met zich mee

Het dragen van powerlift schoenen kan dienen als een beschermingsmiddel voor onze voeten. Tijdens een flinke gymsessie is de kans aanwezig dat er een dumbell of schijf valt en een powerlift schoen dient net wat meer bescherming dan een normale schoen. Verwacht niet dat je ineens veiligheidsschoenen aan je voeten hebt zitten want dat is niet het geval. Ook is de schoen erg stijf en dat zorgt ervoor dat dat je enkelgewrichten verstevigd worden.

Doordat de zool erg hard en stijf is sta je super stevig op de grond. Misschien denk je nu van “ik sta ook stevig op de grond met mijn normale schoenen” en zo dacht ik ook voordat ik zelf powerlift schoenen had gekocht. Je merkt echt dat je stabieler staat met powerlift schoenen dan met normale schoenen. Dit ga je merken als je zelf wat hoger in gewicht gaat met bijvoorbeeld de squat.

Door de verhoogde hak heb je minder flexibiliteit nodig waardoor automatisch je houding verbeterd. Veel mensen hebben met de squat moeite om hun hakken op de grond te houden. Een verhoogde hak gaat je helpen om dit te verbeteren omdat zo je gewicht anders wordt verdeeld. Ook kun je dieper zakken met een verhoogde hak. Persoonlijk vind ik dit super fijn omdat ik op deze manier het ultieme uit mijn leggday kan halen. Nog een ander belangrijk puntje is dat door de verhoogde hak van de powerlift schoenen je onder rug in een betere positie blijft waardoor de kans op blessures minder wordt.

Omdat de barbell doormiddel van powerlift schoenen in een rechtere beweging omhoog gaat wordt je kracht beter benut. Dit heet de bar-path en is simpel gezegd de weg die een barbell neemt om een oefening uit te voeren.


Wat is de beste powerlift schoen voor beginners

1. De powerlift schoenen van Adidas

Dit is toch wel een van de bekendste schoenen die er momenteel op de markt zijn. De schoen is ook nog eens goedkoop vergeleken met de andere schoenen die ik hieronder zal benoemen. De rede dat deze voor mij op nummer 1 staat is omdat dit gewoon simpelweg een goede uitgebalanceerde schoen is. De schoen heeft namelijk een kleine verhoging in de hak wat voor alle powerlift oefeningen goed van pas kan komen. Ook zit de schoen echt super lekker en is erg fijn wanneer je zwaar in gewicht gaat.

Petje af ook voor de kwaliteit van de schoenen. Ik draag ze nu ruim 1 jaar 2x per week en ze zien er nog als nieuw uit.

2. Nike Romaleos

Als je wilt opvallen in de gym dan zijn de Romaleos van Nike your pair of choise. Het design van deze powerlift schoenen zijn super en de felle kleuren laten een goede indruk achter. Buiten het mooie design om beschikken ook deze schoenen over een hoge hak en harde zool. Een goede middenzool en een brede buitenzool + klittenband zorgen ervoor dat de schoen goed zit en niet zomaar van je voeten afgaat.

3. Reebok powerlift schoenen

De schoenen van reebok zijn misschien wel de minst bekend van dit lijstje maar dat neemt niet weg dat deze schoenen erg goed zijn voor het powerliften. Ook de powerlift schoenen van Reebok beschikt over een hoge hak en een brede zool.

Het minpuntje aan deze schoenen is dat ze wat duurder zijn dan de rest maar mocht jij het geld ervoor over hebben zou ik ze zeker aanraden.


Waar kan ik powerlift schoenen kopen

Het is niet moeilijk om goede powerlift schoenen te vinden maar om het je makkelijk te maken zal ik even wat linkjes vrijgeven die je naar de websites brengen waar deze schoenen te halen zijn.

Adidas powerlift schoenen

Nike Romaleos

Reebok powerlift schoenen

Conclusie

Ben jij een powerlifter of wil je hier mee beginnen dan raad ik het je aan om een paar powerlift schoenen aan te schaffen. Mocht je bijvoorbeeld gewoon aan fitness doen dan zijn de schoenen een prima toevoeging. Powerlift schoenen geven extra stevigheid rondom de enkels en zorgen ervoor dat je techniek er enorm op vooruit gaat.

Dit allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat de kans op blessures afneemt en dat is natuurlijk iets wat we allemaal willen.

Dus schaf je 1e paar powerlift schoenen aan om meteen resultaat te zien tijdens het sporten.

Ps. Ik kan niet meer zonder deze schoenen 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *