Koolhydraat arme producten? Wat het inhoud en waarvoor het gebruikt wordt!

Ontdek wat het eten van koolhydraat arme producten met je lichaam doet!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
snelle koolhydraten.

Koolhydraat arme producten worden de laatste tijd steeds vaker toegevoegd in het dagelijks eten.

Waarom is dit zo’n grote hype geworden de afgelopen tijd? Omdat veel mensen niet weten wat dit nu werkelijk inhoud en wat er allemaal bij komt kijken zal ik in dit artikel uitleggen wat het nu precies betekend.

Inhoudsopgave

Wat zijn koolhydraat arme producten?

De meerderheid van de mensen denkt gelijk aan producten zoals granen, brood, rijst, aardappel, etc. Echter komt hier wat meer bij kijken. Er zitten namelijk ook koolhydraten in fruit, groentes, peulvruchten en natuurlijk frisdrank.

Er wordt vaak gezegd dat je snel afvalt als je een koolhydraat arm dieet zou hanteren. Dat is ook de reden dat veel mensen bekend zijn met het koolhydraat arm dieet.

Als je koolhydraat arme producten gaat toevoegen in je eet patroon dan is het niet zo dat je alle koolhydraten van je lijstje af mag halen. Er zijn namelijk bepaalde koolhydraten die je nodig hebt en als je deze weg zou halen dan kom je niet meer aan een volwaardig voedingspatroon.

Wat zijn koolhydraten?

Naast vet en eiwit zijn koolhydraten het 3e macronutriënt die je lichaam omzet in brandstof. We hebben koolhydraten nodig om goed te functioneren.

Langzame koolhydraten (complexe koolhydraten)

Langzame koolhydraten worden langzamer opgenomen door het lichaam en dit komt doordat de samenstelling van deze koolhydraten wat complexer zijn.

Het spijsvertering kanaal doet er wat langer over om zetmeel af te breken en deze vervolgens om te zetten naar glucose.

De glucose wordt langzamer opgenomen en dit zorgt ervoor dat het langzamer in je bloed terecht komt. Je insuline peil blijft zo op een gezonde stand.

Voorbeelden van langzame koolhydraten zijn
– Volkoren brood
– Groenten
– Noten en zaden
– Peulvruchten en bonen

Snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten zijn eigenlijk precies het tegenover gestelde van langzame koolhydraten.

Je bloedsuiker spiegel stijgt in een snel tempo wanneer je snelle koolhydraten binnen krijgt. Je lichaam reageert hier op door in een snel tempo insuline aan te maken waardoor je bloedsuikerspiegel weer zal gaan dalen

Voorbeelden van snelle koolhydraten.

– Suiker
– Bananen
– Witte rijst
– Witte pasta

laat op de avond eten

Koolhydraat arm dieet

Een koolhydraat arm dieet is een bekend dieet binnen de bevolking, maar waarom is dat precies? Dit komt omdat er vaak wordt gesproken over dat koolhydraten niet goed voor je zijn en lijden tot gewichtstoenamen.

Bij een koolhydraat arm dieet eet je 50 tot maximaal 150 gram koolhydraten per dag terwijl een normale volwassen vrouw per dag rond de 225 gram koolhydraten eet en de man tussen de 200 tot 350 gram . Dat is overigens de normale hoeveelheid die je binnen hoort te krijgen.

Een koolhydraat arm dieet is een bekend dieet binnen de bevolking, maar waarom is dat precies? Dit komt omdat er vaak wordt gesproken over dat koolhydraten niet goed voor je zijn en lijden tot gewichtstoenamen.

Hebben de mensen hier wel het juiste beeld bij of hoe zit dat precies? Dat ga ik je nu uitleggen!

Het dieet

Bij een koolhydraat arm dieet worden er minder koolhydraten gegeten dan er normaal gesproken wordt aanbevolen. In sommige gevallen is het doel van het dieet om de waardes van je bloedsuiker te verbeteren en soms wordt het gebruikt om af te vallen.

Koolhydraat arm dieet bij diabetes type 2.

Aan het begin van een koolhydraat arm dieet zal het effect op kort termijn van de bloedsuikerwaarde positief zijn.

Als je gewicht verliest door het volgend een koolhydraat arm dieet dan heeft dit natuurlijke positieve effecten op de bloedsuikerspiegel en de insuline van de diabeet. Dit komt omdat gewichtsverlies voor iemand die te zwaar is altijd goed is.

Als je diabetes hebt en je wilt een dieet gaan volgen waarbij je koolhydraat arm wilt gaan eten zorg er dan voor dat je medische begeleiding krijgt of ga even in gesprek met de diëtist. dit is namelijk extra belangrijk.

De gevolgen van het dieet op langer termijn is nog niet bekend en er zal meer onderzoek naar gedaan moeten worden om hier een discreter antwoord op te kunnen geven.

Afvallen met het Koolhydraat arm dieet?

Je kunt zeker afvallen met een koolhydraat arm dieet maar dat komt omdat je al snel in een calorie tekort terecht komt. Zolang jij in een calorie te kort zit ga je langzaam maar zeker vet kwijt raken en het maakt dan ook niet uit wat voor soort dieet je volgt.

In mijn artikel afvallen op een gezonde manier staat een tool waar je je dagelijkse caloriebehoefte kunt uitrekenen zodat jij een duidelijk overzicht hebt over wat jij op een dag naar binnen mag duwen. Ook staat daar de afslank recepten bijbel waarin je talloze gerechten kunt vinden die lekker zijn en die voor 100% zullen helpen in het behalen van gewicht verlies

Voor en nadelen koolhydraat arm dieet

  • Hoog in eiwitten
  • Langer verzadigd
  • Behoud van spiermassa
  • Gewichtsverlies
  • hoog in vetten
  • Te kort aan bepaalde voedingstoffen
  • Streng dieet

Samenvatting

Je weet nu wat voor negatieven en positieven effecten het eten van koolhydraat armen producten heeft op jouw lichaam. Mocht je alsnog benieuwd zijn naar wat dit voor jou kan doen dan zou ik het 50 dagen koolhydraatarm programma aanraden van makkelijkafvallen.nl.

Dit programma duurt ongeveer 1,5 maand en is daardoor geen extreem lang dieet dat je moet volgen. Ook staan hier een hoop koolhydraat arme recepten in die de 1,5 maand een stukje makkelijker zullen gaan maken.

Laat overigens even een reactie achter als je bekent bent met het programma en wat het heeft gedaan bij jou!

Het 50 dagen koolhydraat arm programma.

Ervaar hoe het is om koolhydraat arm te eten en ontdek wat het voor jou kan betekenen!

Ga direct naar het programma!

Beoordeling door rvanhest99@gmail.com,

05 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *