Eten bestellen en daarmee afvallen?

Ontdek waar jij weer inspiratie vandaan kunt halen om lekker gezond en verantwoord te koken!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
food craving

Eten bestellen en afvallen klinkt voor veel mensen onmogelijk. Wat nou als ik je vertel dat dat zeker wel kan maar dat je wel moet letten op wat je besteld. Voor veel mensen is koken een hele opgaven en kiezen daardoor snel voor de app thuisbezorgt. In het onderstaand artikel laat ik je zien wat jij kunt doen om gezond te bestellen of om simpelweg inspiratie op te doen om weer gezond te gaan koken.

Ik denk dat bijna iedereen in zijn of haar leven op een punt is gekomen dat ze gewoon niet meer weten wat ze s’avonds moeten gaan eten. Ik herken dit als geen andere en daarom verschijnt er af en toe wel eens een vette hap op tafel. Op het moment dat ik de pizza of kapsalon aan het eten ben kan ik hier oprecht van genieten maar als ik klaar ben met eten heb ik hier meestal wel een beetje spijt van.

Waarom heb ik nu weer een vette hap besteld? Omdat ik gewoon simpelweg niet wist wat ik moest eten en daarom voor de makkelijke weg heb gekozen. Het is zeker niet slecht om af en toe een pizzatje te bestellen maar bij veel mensen is het tegenwoordig heel normaal om dit meerdere malen per week te doen. Dit is simpelweg gewoon niet gezond voor je en daarom ga ik je in dit artikel vertellen wat de gezonde alternatieve zijn voor eten bestellen en waar je ook nog eens mee kunt afvallen!

Enjoy 🙂

Inhoudsopgave

Familiebox.nl

Op familiebox.nl krijg je elke week verse producten toegestuurd met de daarbij behorende gerechten. Deze gerechten die je thuisgestuurd krijgt zijn altijd gezond maar vooral erg lekker. Omdat de gerechten gemakkelijk in elkaar te zetten zijn is het dus voor iedereen mogelijk om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Hoe werkt het?

Stap 1

Elke week kun je kiezen uit 12 verschillende recepten waarvan er automatisch 4 vegetarisch zijn. Dit is natuurlijk erg handig omdat op deze manier er voor iedereen iets lekkers tussen zit. Er zijn ook gerechten die binnen een handomdraai op tafel staan, die speciaal gemaakt zijn voor de kids en die extra veel groente bevatten.

Stap 2

Al de producten worden vanaf vertrek tot aan aankomst gekoeld bewaard. Op de dag van bezorging krijg je een berichtje met daarin de tijd wanneer de bezorger aan de deur staat zodat je altijd zeker optijd thuis bent.

Stap 3

Bij de geleverde producten zit natuurlijk de recepten die je wilt gaan maken. Volg de stappen die op de kaart staan en ervaar hoe het is om simpele maar vooral lekker gerechten klaar te maken voor het gezin!

Wat heeft de familiebox mij te bieden?

 • Wekelijkse keuze uit 12 verschillende gerechten.
 • Keuze uit 2-3-4 daagse recepten.
 • Genoeg keus voor iedereen. ( Vegarecepten, Kidstoppers, Extra groenten etc. )
 • Geen verspilling van eten. ( goed gecalculeerde porties )

Deze dienst word maandelijks afgeschreven met een automatisch incasso zodat je nergens meer naar hoeft om te kijken. Het enige wat je moet doen is bekijken wat je de volgende week wilt gaan eten and thats it! Mocht je toch niet zeker zijn van de familie box en je abonnement willen opzeggen dan is dat geen probleem. Je kunt jezelf dan gewoon afmelden zonder vervelende gevolgen. Let wel op dat je dit 6 dagen van te voren moet doen zodat er de volgende week geen bezorgingen naar je toe komen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu nieuwsgierig bent geworden en daarom deel ik hieronder even een voorbeeld van de recepten die wekelijks aangeboden worden.

verantwoord eten
verantwoord eten

Prijslijst

Ik ben even van het gemiddelde uitgegaan en heb gekozen om de prijs te baseren op een 3 maalse bezorging per week. Onthoud dat de prijs dus hoger of lager zal zijn als je meer of minder dan 3 gerechten per week zou willen laten bezorgen.

2 personen 3 maaltijden per week kost €38,25
3-4 personen 3 maaltijden per week kost €52,20
4-5 personen 3 maaltijden per week kost €61,20

Deze prijzen zijn eigenlijk helemaal niet zo gek duur als je eens naar een pizza gaat kijken die al snel rond de €10 euro kost. Voor hetzelfde geld heb je bijna 3 maaltijden voor de gehele week 🙂

Veganbox.nl

Ik kan begrijpen dat het lastig kan zijn om als vegan constant te moeten letten op het eten. Omdat je bepaalde producten liever niet eet kan het soms leiden tot moeilijkheden wat eten betreft. Misschien dat je hierdoor toch wat vaker naar de ongezonde kant grijpt en dat is natuurlijk erg jammer omdat ook voor jou als vegan genoeg recepten zijn waarvan jij niet wist dat ze bestonden.

Ik heb dan ook een website gevonden die jou wellicht kan helpen met een wekelijks strugle genaamd “WAT GAAN WE ETEN”

Wanneer je bij Veganbox besteld zorg je er automatisch voor dat je een steentje bijdraagt aan het milieu en diervriendelijkheid. Wekelijks worden er 3 menu’s aangeboden voor gezinnen met 1 tot 4 personen. Het is voordehand liggend maar ik wil toch nog even zeggen dat de recepten uiteraard vegan zijn.

Hoe werkt het?

Elke maandag of dinsdag avond tussen 17:00 en 22 :00 worden de recepten en producten geleverd op het doorgegeven adres. Mocht je overigens toch niet thuis zijn dan zou het eventueel bij de buren kunnen worden afgegeven. Het is ook een optie om het achter te laten in de tuin maar dit kun je natuurlijk allemaal doorgeven wanneer je bezig bent met het uitzoeken van de recepten.

In de bestel box zullen 3 veganistische gerechten zitten per persoon met daarbij de bijbehorende producten. Alle gerecht zijn in goede verhouding verdeeld zodat er zo min mogelijke van het eten verspild wordt. Het enige wat jij nu nog moet doen is de eenvoud van Veganbox ervaren en snel aan de slag gaan met de superlekkere gerechten.

Enjoy 🙂

Wat heeft de veganbox mij te bieden?

 • Wekelijks 3 nieuwe vegan gerechten.
 • Wekelijks opzegbaar.
 • je draagt een steentje bij aan het milieu en diervriendelijkheid
 • Goede porties
 • Seizoensgebonden producten
 • Eten bestellen waar je daadwerkelijk door kan afvallen.

Het is mogelijk om het eenmalig te proberen maar het is ook mogelijk om een paar weken vooruit te plannen zodat je precies kunt doorgeven wanneer jij wel of geen gerechten wilt ontvangen. Bestellen via Veganbox is daardoor erg flexibel en houd je altijd de complete overzicht over je eigen bestelingen.

Wat zit er in de Veganbox?

Als je tot hier bent gekomen ben je natuurlijk benieuwd wat er nu allemaal precies in de box zit. Hieronder heb ik een lijstje samengesteld met de inhoud van de Veganbox.

 • 3 veganistische gerechten.
 • Goed verdeelde porties.
 • Zo min mogelijk verpakkingen ( denk aan plastic ).
 • 3 receptkaarten met foto.
 • lokale seizoen gebonden producten, eventueel biologisch.
 • Super verse groente en fruit.
 • Gratis bezorging tot het product voor de deur staat.

Hieronder vind je een klein overzicht met de gerechten die ze wekelijks te bieden hebben want dat is natuurlijk ook belangrijk.

veganistisch eten

Prijslijst

Omdat je bij Veganbox maar uit 3 maaltijden per week kunt kiezen zullen de prijzen alleen veranderen als je kiest voor meer of minder personen.

1-2 personen 3 maaltijden per week kost €37,35
3-4 personen 3 maaltijden per week kost €51,30

Ook hier vind ik de prijzen niet duur. Ze zijn zelf iets goedkoper als de familiebox van boven in het artikel.

Afslanken met Fitchef

Het zou zomaar kunnen zijn dat je niet vast wilt zitten aan een abonnement maar wel nieuwe gezonde recepten op tafel wilt hebben. Dat is zeker mogelijk want ik heb natuurlijk heel het internet afgezocht naar een boek dat goed onderbouwd is en waar ik echt mega veel positieve reacties over heb gehoord. Maar goed, ik ben dus uiteindelijk bij fitchef terecht gekomen en dit is een boek ( paperback ) waar gezonde recepten instaan die precies onderbouwen waarom bepaalde producten nu zo goed voor het lichaam zijn.

Heb ik je aandacht te pakken? Mooi lees dan snel het uitgebreide verslag hieronder!

Wat is Fitchef?

Fitchef is geschreven door Marc van Oosterwijck en is gericht op de mensen die graag in een korte periode een gezonde en lekkere maaltijd op tafel willen hebben staan. Ik zou dit boek niet op deze pagina zetten als het niks had te maken met afvallen. Dit boek beschikt namelijk over handige informatie die jou precies verteld waarom eiwitten zo belangrijk zijn of waarom je maar een bepaald aantal gram koolhydraten mag eten. Deze informatie is super handig want daardoor leer jezelf ook om een gezonde levensstijl in elkaar te zetten. 🙂

Wie is Marc van Oosterwijck?

Marc van Oosterwijck is zijn hele leven al bezig met het creëren van een gezonde levensstijl. In zijn jongere jaren is hij in contact gekomen met gezonde voeding omdat hij zelf last had van overgewicht. Dit zat hem zelfs zo dwars dat hij niet echt meer kon genieten van het leven en wilden hier daarom een verandering in brengen.

In zijn jongeren jaren is Marc erachter gekomen dat het helemaal niet zo moeilijk is om je vetpercentage naar beneden te laten gaan. Het enige wat je hiervoor moet doen zijn kleine aanpassingen toevoegen aan je levensstijl

Hij verteld dat elk lichaam anders is en dat het daarom ook zo belangrijk is om te weten waar voedingsstoffen voor dienen en hoe je het beste mee kunt omgaan. Om af te vallen hoef je niet perse minder te eten. Het geen dat je wel moet doen is slimmer eten en dat is iets waar veel mensen moeite mee hebben.

Wat heeft Fitchef mij te bieden?

Met dit boek ga je erachter komen hoe je je levensstijl kunt veranderen. Dit is ook iets waar Marc zo op hamert! Een gezondere levensstijl zou je het leven niet moeilijker moeten maken, het zou juist het tegenovergestelde moeten doen.

Maar goed even terug naar wat Fitchef jou te bieden heeft. Ik heb hieronder een lijstje gemaakt met de dingen die Fitchef jou te bieden heeft als je het boek aanschaft.

 • Luch recepten
 • Voor, hoofd en na recepten
 • Tussendoortjes

In het boek zijn niet alleen maar recepten te vinden maar ook super handige informatie en tips zoals:

 • Hoe jij je energie behoeft kunt gaan bepalen.
 • Hoeveel calorieën jij per dag mag eten + de macronutriënten hiervan. ( Vet, eiwit, koolhydraten )
 • UItleg over vetten.
 • UItleg over eiwitten.
 • Uitleg over koolhydraten.
 • Hoe je meer kunt variëren met eten.
 • Tips en adviezen over onderwerpen die sport gerelateerd zijn.

De recepten

De recepten van Fitchef zitten over het algemeen hoog in eiwitten en wat minder in koolhydraten. Hier is expres voor gekozen omdat eiwitten ervoor zorgen dat je voor een langere periode verzadigd bent en omdat eiwitten de bouwstenen van je spieren zijn. Omdat er wat minder koolhydraten gegeten worden kan dit nog positieve gevolgen hebben als je wilt afvallen! Dit is ook de reden dat een keto dieet zo populair is geworden.

Bekijk hieronder de recepten!

gezonde snacks
gezond eten

De prijs

De aanschafprijs van Fitchef is €49,95. Persoonlijk vind ik dit niet veel voor de informatie en kennis die je uit deze boeken kunt halen. Omdat alles zo goed uitgelegd wordt weet je uiteindelijk meer over voedingstoffen en alles daarom heen.

Voor 50 euro heb je een hoop gezonde maar vooral lekkere gerechten waarmee je de aankomende tijd flink aan de slag kan gaan om ervoor te zorgen dat je minder vaak naar de thuisbezorgd app grijpt.

Tot slot

Ik hoop dat je wat aan de gedeelde informatie gehad hebt. Ik weet namelijk hoe moeilijk het kan zijn om soms gezonde gerechten klaar te maken en al helemaal wanneer je inspiratieloos bent op het gebied van eten. Daarom ben ik ook opzoek gegaan naar hoe ook jij eten kan gaan bestellen en hiermee kan afvallen.

Onthoud heel goed da het helemaal niet erg is om zo nu een dan eens een lekkere pizza te halen bij Dominos maar doe die met maten. Laat me even weten of je wat gehad hebt aan de bovenstaande informatie!

Succes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *