Beste elektrische fiets met lage instap en middenmotor voor ouderen

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ook de ouderen generatie heeft vaak te maken met wat overgewicht en moeten dus in beweging blijven om de algehele gezondheid op orde te houden. Omdat een normale fietst toch nog wat moeilijkheden met zich mee kan brengen is het verstandig om dit voort te zetten op een elektrische fiets met lage instap en middenmotor zodat je toch je dagelijkse beweging hebt.


Inhoudsopgave


Waarom moeten ouderen genoeg bewegen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat het goed is om veel te bewegen. Als je eenmaal wat ouder bent is dit in mijn optiek nog wat belangrijker. Je hoeft natuurlijk niet elke dag een halve marathon te lopen maar je lichaam onderhouden is wel belangrijk. De kans dat je sneller ziek wordt is aanwezig als je wat op leeftijd bent, en een gezond en fit lichaam kan dit tegengaan.

Beweging zorgt ervoor dat je onder de mensen blijft

Vaak zie je dat ouderen mensen vaak hele dagen thuis zitten. Dit kan leiden tot verveling en misschien wel wat eenzaamheid. Wat lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat je wat vaker onder de mensen bent. Al deze puntjes helpen enorm mee aan het onderhouden en creëren van een gezond lichaam.


Waarom een elektrische fiets kan helpen om de ouderen fit te houden

De oudjes van onze generatie zijn vaak moeilijk ter been en dan zou het zomaar kunnen zijn dat er angst optreed wanneer ze willen gaan fietsen. Dit kan afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals,

 • Moeilijk ter been
 • Snel vermoeid
 • Niet de kracht om voor een langere periode te fietsen

Om dit probleem de deur uit te helpen ben ik opzoek gegaan naar een elektrische fiets met een lage instap. Dit heb ik met een rede gedaan. Omdat veel ouderen moeilijk te been zijn is het simpelweg niet mogelijk om zomaar op een fiets te stappen met een normaal frame. Dit zou kunnen leiden tot het struikelen of niet goed kunnen afstappen tijdens het stoppen of niet op een normale manier kunnen opstappen tijdens het vertrek.

De elektrische fiets met een middenmotor heeft een goede gewichtsverdeling waardoor de fiets erg stabiel aanvoelt. Dit samen met een lage instap is een ideale fiets voor de ouderen onder ons ( of mensen die slecht ter been zijn ). Zo kunnen ook zij een lekker rondje gaan fietsen om zo toch de dagelijkse beweging te hebben.

Omdat er zoveel verschillende fietsen beschikbaar zijn kan het nogal moeilijk zijn om een fiets te vinden die echt bij je past. Daarom ben ik opzoek gegaan naar de fietsen met de beste prijsverhouding, kwaliteit, etc. Op deze manier draag ik toch een steentje bij aan het creëren van een gezondere levensstijl voor de ouderen.


Het aanschaffen van een nieuwe fiets

Een veelgestelde maar logische vraag is, waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een elektrische fiets als ik al op leeftijd bent?

 • Kies een fiets die niet al te zwaar is
 • Kies een fiets met een lage instap als het niet kan met een normale elektrische fiets
 • Zorg ervoor dat de fiets over een middenmoter beschikt zodat het gewicht van de fiets beter verdeeld is
 • Raadpleeg je huisarts of fysio altijd even voordat je echt meerdere keren per week actief bezig wilt zijn
 • Hoevaak je de fiets gebruikt ( een dichte kettingkast is beter als je door weer en wind fietst )

Hieronder vind je een aantal fietsen terug die aan de bovenstaande punten voldoen. Zo kun ook jij weer lekker actief bezig zijn met een goede elektrische fiets

De Sparta M8B Active plus 2020

Sparta M8B Active Plus

Het model M8B Active plus 20202 van Sparta is een erg mooie fiets met een luxe uitstraling. In samenwerking met Bosch is er een betrouwbare middenmotor uitgekomen die voor een soepele en comfortabele fietsrit zal zorgen. Doordat deze fiets is voorzien van een riemaandrijving is het mogelijk om in alle stilte te genieten van je rit. Bovendien is een riemaandrijving erg fijn in onderhoud en gaat deze tot wel drie keer langer mee dan een gewone ketting.

De fietsen van Sparta zijn over het algemeen te herkennen aan de mooie weggewerkte lasnaden om zo een luxe uitstraling te geven. Ook is het Sparta logo op de fiets verlicht. Verder is het mogelijk om te kiezen uit een accu van 300, 400 of 500 Wh zodat je zelf kunt bepalen hoever je wilt fietsen.

Even de belangrijke puntjes op een rij

 • Een strak afgewerkt frame met een lage instap
 • Een riemaandrijving die tot drie keer langer meegaat dan een ketting en ook nog eens onderhoudsvriendelijk is
 • Lasnaden zijn weggewerkt zodat je ze niet ziet
 • Duoshock voorvering zodat je optimaal kunt genieten van de rit
 • Een krachtige middemotor van Bosch
 • Een verlicht logo zodat je extra opvalt in het donker
 • Lage instap
 • Lichtgewicht

Specificaties

Mocht u door deze beschrijving van de fiets wat interesse hebben gekregen dan kunt u via de onderstaande knop naar de website gaan waar ze de fiets verkopen. Zo kunt u zelf nog eens op het gemak de uitgebreide beschrijving en eventuele maten terug vinden.


Multicycle Legacy EM

De multicycle Legacy EM

Het Legacy EM model van Multicycle is een sportieve E-bike die garant staat voor jaren lang fietsplezier. De fiets is erg stabiel en betrouwbaar en beschikt over de meest stille motor in zijn klas. Op deze manier is fietsen in alle stilte mogelijk. De Legacy EM is van alle gemakken voorzien en is de perfecte fiets voor de echte fietsliefhebber. Met het goed afgewerkte design in combinatie met de Denim Blue kleur combinatie ben je een echte eye catcher.

Even de belangrijke puntjes op een rij

 • Brose middenmotor ( de stilste motor op de markt )
 • Anti lek banden
 • Krachtige accu ( met snellader )
 • Lage instap
 • Lichtgewicht

De Brose middenmotor

Omdat de middenmotor van Brose de stilste motor op de markt is wil ik graag nog wat meer vertellen over de Brose motor die verwerkt zit in de Multicycle Legacy EM.

De motor is niet alleen extreem stil maar hij is ook nog een ijzersterk en heeft een lange levensduur. De motor is zo ontwikkeld dat er tijdens het fietsen geen enkele vorm van weerstand wordt vernomen. Dit zorgt voor optimaal rijplezier, zowel met als zonder ondersteuning bij het trappen.

Specificaties


Mocht u ook bij deze fiets even de website van de verkoper willen bekijken dan kan dat via de onderstaande knop.


Multicycle Voyage EM

Multicycle Voyage EM

De Voyage EM van Multicycle beschikt over een krachtige middenmotor en in combinatie met de long-life kettingaandrijving is dit een perfecte fiets voor de fietsliefhebber. Mede door zijn lage instap en middenmotor is dit een perfecte fiets voor de oudjes onder ons. Het gewicht is goed verdeeld en het is makkelijk om op deze fiets te stappen. In samenwerking met Shimano beschikt deze elektrische fiets over 8 versnellingen waardoor geen enkele heuvel meer in de weg staat. Als afwerking heeft Multicycle gekozen voor een mooie Shitake Grey poedercoating waardoor het een mooie elegante fiets is geworden.

Even de belangrijke puntjes op een rij

 • Brose middenmotor ( de stilste motor op de markt )
 • Long-life kettingaandrijving
 • Brose display
 • Lichtgewicht
 • Lage instap

Specificaties

Mocht je ook weer interesse hebben in deze fiets of wil je hem wat beter bekijken dan vind je hieronder een knop die naar de website van de verkoper gaat.

Een fiets aanschaffen blijft natuurlijk altijd een persoonlijke keuze. Laat je dan ook vooral niet gek maken door het internet. Hierboven heb ik slechts informatie en mijn persoonlijke mening gegeven. Zorg ervoor voordat je online een fiets aanschaft dat je weet welke maat frame, banden, etc moet hebben


Tot slot

Het is natuurlijk goed om lekker actief bezig te zijn maar je houd je lichaam niet alleen gezond door veel te bewegen. Het is natuurlijk ook erg belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen. Voor het gros van de bevolking is het soms nog best lastig om in te schatten wat nu allemaal wel of niet gezond is. In 9 van de 10 gevallen denkt de mens vaak te moeilijk na als het aankomt op gezond eten.

Om dit hele probleem uit de wereld te helpen heb ik een kookboek gevonden waar ik 100% achter sta. Dit is 1 van de weinige producten die ik promoot via mijn website. Ik heb hem zelf ook in de keuken kast liggen dus ik weet waar ik over praat. Mocht je de website van het boek eens willen bekijken dan kan dat via de onderstaande knop.

Succes

Een gezonde levensstijl begint hier!  

 • Genoeg recepten voor jong en oud
 • honderden gingen je voor
 • Eenvoudig in gebruik
Begin vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *