Afvallen in de overgang

Ontdek hoe jij met een prettiger gevoel in en uit de overgang komt!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Afvallen in de overgang? Tijdens de overgang en/of menopauze zie je vaak dat de vrouw vaker zin heeft om te eten of te snoepen. Dit is vrij logisch aangezien er meer hormonen worden aangemaakt tijdens dit proces. Verder kunnen eventueel klachten zoals opvliegers, prikkelbaar, slechte nachtrust, stemmingswisselingen en nog vele andere vervelende kwaaltjes ervoor zorgen dat je jezelf tijdens deze periode niet lekker in je vel voelt zitten.

Dan dacht je alles gehad te hebben en dan komt er ook nog eens gewichtstoename bij kijken! Voor veel vrouwen is dit toch wel een van grotere vormen van onzekerheid want natuurlijk vind niemand het leuk om een kilo aan te komen. Afvallen tijdens de overgang klink voor veel vrouwen als een grapje maar niks is minder waar. Het is zeker wel mogelijk om af te vallen in de overgang als je goed in de gaten houd dat wat je eet gezond en goed voor je is.

In het onderstaande artikel ga ik je laten zien hoe jij tijdens de overgang of menopauze kunt gaan afvallen!

Enjoy 🙂


Inhoudsopgave

Wat is de overgang of menopauze nu precies?

Er wordt over de overgang gesproken wanneer het vrouwenlichaam opzoek is naar een nieuw hormonaal evenwicht. Over het algemeen zal de overgang plaats vinden bij vrouwen die tussen de 45 en 55 zijn. Het is mogelijk om eerder in de overgang te raken maar dat gebeurd maar bij 1 op de 100 vrouwen en is dus zeer waarschijnlijk.

De menopauze

Er wordt over een menopauze gesproken wanneer een vrouw haar laatste menstruatie heeft gehad. De overgang is de periode hieromheen. De voorverschijnselen en na verschijnselen worden ook wel pre en post menopauze genoemd.

Wist je dat:

  • De gemiddelde vrouw op haar 51e de menopauze doormaakt?
  • De vrouw ongeveer 1/3 deel van hun leven in een post-menopauze zullen leven?

Mocht je niet weten wat de pre en post menopauze zijn dan adviseer ik je om even het kopje hieronder goed door te lezen zodat je precies weet wat je meemaakt tijdens deze periode en hoe jij kunt afvallen in de overgang en menopauze.


De pre-menopauze

Tijdens de pre-menopauze wordt er minder oestrogeen aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de menstruatie onregelmatig wordt, soms wegblijft of plotseling hevig aan komt zetten.

Na verloop van tijd daalt de oestrogeenspiegel met een dikke 80%! Deze gebeurtenis zal niet onopgemerkt voorbij komen en zorgt ervoor dat de productie van elastine en collagee verminderen. Elastine en collageen zijn overigens eiwitten die ervoor zorgen dat de huid, botten , gewrichten, bloedvaten, spieren en slijmvliezen hun flexibele en soepele functie behouden.

De menopauze wordt meestal rond de 51 jaar bereikt.

De post-menopauze

Nadat de vrouw haar laatste menstruatie heeft gehad komt ze in de volgende fase terecht. Deze fase wordt de post-menopauze genoemd en dit houd in dat de eicellen op zijn, er geen menstruaties plaatsvinden en dat de aanmaak van hormonen in de eierstokken op stop zijn gezet.

Het lichaam zit nu in een fase waarbij de overgang van vruchtbaar naar ontvruchtbaar gemaakt is. Misschien hoop je nu dat de opvliegers en andere vervelende klachten zijn verdwenen maar dat is helaas niet het geval. 🙁

De duur van de post-menopauze is niet met 100% zekerheid te zeggen. Dit komt omdat elke vrouw anders is. Wel is er bekend dat de gemiddelde post-menopauze ongeveer 4 jaar duurt.


Afvallen in de overgang haalbaar ofniet?

Het klinkt natuurlijk allemaal heel erg mooi maar de vraag is natuurlijk of dit wel te behalen valt. Hoe kan je nu weer afvallen als je elke keer zoveel zin hebt in eten en dan vooral koekjes, snoepjes en alles wat niet goed voor je is?

In de onderstaande review over Slank door de overgang van Ria Kamelle ga ik vertellen waarom je met haar E-book kunt afvallen door de overgang, wat ze jou te bieden heeft, wat je vooral niet moet doen en nog veel meer!

Erg benieuwd geworden? Lees het artikel aandachtig door en misschien ben jij dan dalijk wel de vrouw die slank door de overgang komt!

Enjoy 🙂


Wie is Ria Kamelle?

Ria Kamelle
Ria Kamelle

Ria kamelle is een Nederlandse auteur van boeken die over het algemeen te maken hebben met de overgang. Ze bied graag hulp aan vrouwen die last hebben van overgangs klachten en heeft voor deze doelgroep gekozen omdat zij hier zelf ook last van gehad heeft.

Ria is zichzelf gaan specialiseren in hoe je bepaalde problemen tijdens de overgang kunt voorkomen of kan verminderen. Door de jaren heen heeft Ria al honderden mensen geholpen met positief resultaat en is daarom wellicht de overgangsconsulente die ervoor gaat zorgen dat jij slank door de overgang komt.

De website www.overgangsinfo.nl staat ook onder haar naam. Ria plaatst hier blogberichten over onderwerpen waar vrouwen mee in aanraking kunnen komen tijdens de overgang. Persoonlijk vind ik dat hier echt waardevolle artikelen/blogberichten tussen staan.

Er is overigens ook veel interactie op haar website en dat betekend meestal dat mensen er ook daadwerkelijk iets aan hebben. Dit is een positief teken.


Bestaat Ria Kamelle wel echt?

Ik ben eens even goed gaan zoeken op het internet naar Ria Kamelle en kwam er al redelijk snel achter dat meerdere mensen denken dat Ria een pseudoniem is. Dit betekend dat Ria Kamelle een verzonnen naam is zodat de privacy van het persoon achter de naam niet naar buiten komt.

Dit klinkt misschien een beetje alsof je wordt opgelicht maar geloof mij dat dit niet perse zo hoeft te zijn. Dit soort namen worden heel vaak gebruikt en is eigenlijk vrij logisch als je enigszins succes wilt behalen zonder dat het hele land weet welk gezicht zich achter een naam schuil houd.

Aan de kwaliteit van Ria’s werk is niks verkeerds te zeggen dus daar zal het niet aan liggen. Als je het product gekocht hebt krijg je direct toegang tot het E-book en vele andere bonussen! Meer hierover later in het bericht.


Wat heeft Slank door de overgang mij te bieden?

Mocht je het E-book slank door de overgang willen aanschaffen dan krijg je het volgende:

  • Het E-book slank door de overgang.
  • 50 gezonde maar eenvoudige recepten.
  • 1e bonus is een boekje met 20 gezonde smoothie recepten.
  • 2e bonus is een video over kledingadvies.
  • 3e bonus is een booschappenlijstje met voedingsschema.

Het E-book slank door de overgang

In dit boek worden alle belangrijke onderdelen behandeld over de overgang en alles daaromheen. Er wordt dieper op de stof ingegaan zoals waarom bepaalde dingentjes gebeuren en hoe jij er voor kunt zorgen dat deze problemen voorkomen kunnen worden.

De tips en trucjes die je aangeleerd worden tijdens het lezen van het boek zorgen ervoor dat je niet alleen aan het eten maar aan het totale plaatje gaat werken.

50 recepten

De 50 recepten die je meegegeven worden bij aanschaf van het E-book zijn erg gezond en eenvoudig. De recepten kun je ook gebruiken als je niet in de overgang zit omdat deze over goede voedingsstoffen beschikken. Eigenlijk heb je hier dus een win win situatie 🙂 Het mooie aan de recepten van Ria is dat ze er nogal wat eiwitrijke recepten tussen heeft staan. Eiwit zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Op deze manier zul je daarom dan ook minder snel naar eten, koek of snoepjes grijpen

Onthoud wel dat de 50 recepten niet specifiek zijn gemaakt om af te vallen in de overgang. Omdat de recepten op een gezonde manier in elkaar gezet zijn zal dit in combinatie met de juiste stappen ervoor lijden dat je zult gaan afvallen op een gezonde manier.

20 smoothies

De 20 smoothie recepten die je erbij krijgt zouden als lekker tussendoortje gebruikt worden. Via deze manier kan je een hoop goede voedingsstoffen en vitamines binnen kunnen krijgen. Persoonlijk vind ik dit geen hele speciale bonus omdat de 20 recepten zomaar ergens van het internet geplukt zouden kunnen zijn.

smoothie

De video over kleding advies

In deze video worden een paar algemene principes uitgelegd waar je eventueel op zou kunnen letten bij het dragen van kleding. Er wordt onder anderen gesproken over je lichaamsbouw en welke kleding daar eventueel het beste bij past. Op deze manier laat Ria je zien in welke kledingstukken je en stuk slanker lijkt.

Helaas heeft dit naar mijn mening niks met de overgang te maken. Dit is gewoon een basis principe als het aan komt op een lichaamsbouw en de kleding die daar het beste bij hoort. Deze bonus is goed voor de mensen die hier nog niet veel van af wisten maar is naar mijn mening een toevoeging die niet noodzakelijk is.

Het boodschappenlijstje + voedingsschema

Tijdens dit voedingsschema wordt er van tevoren besproken welken maaltijden je op welke dagen gaat eten. Aan het begin van het dieet zou dit een makkelijke start kunnen zijn omdat je op deze manier niet echt hoeft na te denken over wat je moet doen. Volg gewoon het dieet en het komt goed.

In de 2e week van het dieet is het de bedoeling dat je zelf de recepten gaat kiezen. Op deze manier leer je zelf om maaltijden te kiezen die je het beste kunt eten. Via deze weg kan je zelf een gezonde levensstijl creëren.

Een plus puntje vind ik toch wel dat er bepaalde ingrediënten worden weggelaten of dat er kleine aanpassingen aan worden gegeven. Peper wordt bijvoorbeeld weg gelaten omdat dit het opvliegerige gevoel zou verhogen.

succes behalen

Wat is de prijs van Slank door de overgang?

De prijs voor het boek en alle bonussen die daarbij inbegrepen zitten is €37,-. Naar mijn mening is dit niet een extreem hoog bedrag voor een ‘dieet’ die jou mogelijk kan helpen om jezelf beter in je vel te laten voelen zitten tijdens de overgang.

Wees niet bang om in jezelf te investeren. Als jij iets echt heel erg graag wilt dan is naar mijn mening geen elke prijs te duur mits jij er alles aan doet om bij dat doel te komen!

Overigens is er een niet goed geld terug garantie van 30 dagen waardoor je altijd je geld terug kunt vragen mocht je er niet tevreden over zijn. Via deze manier loop je dus geen risico 🙂


Ervaringen Slank door de overgang

Via het internet ben ik er achter gekomen dat de ervaring met Slank door de overgang over het algemeen vrij positief zijn. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het product negatief ervaren maar wie zegt dat het aan het product ligt? Misschien hebben hun er niet genoeg hun best voor gedaan en is dat de reden dat het gewenste resultaat niet behaald is.

Als ik alle beoordelingen zo een goed bekijk komt het gemiddelde cijfer toch wel uit op een 7 en dat is zeker geen slecht nummer.


Eindoordeel

Ja daar zijn we dan toch echt weer aangekomen bij het laatste kopje van deze pagina.

Naar mijn menig is het E-book van Ria Kamelle zeker wel een goed product mits jij in deze doelgroep hoort. Het is altijd fijn om te weten hoe de vervelende kwaaltjes tijdens de overgang ontstaan maar naar mijn mening is het nog fijner om te weten hoe je deze kunt laten verdwijnen of verminderen. Met de informatie die Ria jou meegeeft en de 50 verschillende gezonden recepten + 40 sap en smoothie recepten kan Slank door de overgang jou net het duwtje in de rug geven om zo jouw gewenste doelen te behalen.

Ben er wel van bewust dat het afvallen en onderhouden van het gewicht niet zomaar komt aanwaaien. Je moet dit toch echt zelf doen want er is niemand die tegen jou gaat zeggen dat je iets niet mag eten of mag doen.

Verder hoop ik dat ik je genoeg heb kunnen informeren over afvallen in de overgang en zou het graag willen weten of je met dit product geholpen bent!

Slank door de overgang

JA ik wil met een fijn gevoel de overgang doorlopen!

Ontdek wat Ria Kamelle jou te bieden heeft.

Ga direct naar het E-book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *